Bli Kvitt Stamming

STAMMER DU I SOSIALE SITUASJONER?

  • Unngår du sosiale situasjoner du helst ville vært en del av?
  • Visste du at de aller fleste som stammer har sosiale situasjoner de ikke stammer i?
  • Visste du at de aller fleste som normalt stammer kan snakke tydelig i en tilstand av dyp hypnose?
  • Er du klar for å gjøre en endring? Bli Kvitt Stamming!

HVORDAN ER DETTE MULIG?
Bak din stamming ligger det en følelse av frykt. Denne frykten har satt seg i muskulaturen som styrer pusting og tale. Denne følelsen er knyttet til minner fra din fortid som du ikke er ferdig med. Med andre ord; det er lagret følelser av frykt til tidligere minner.

Når du skal snakke i dag aktiverer du følelsen fra disse tidligere minnene, og det er dette som stopper deg. Gjennom å aktivere følelsen kan vi finne minnene og bearbeide dem slik at du gir slipp på frykten. Når frykten forsvinner vil også stammingen forsvinne. Disse minnene er ofte knyttet til din opplevelse av å kommunisere med andre.

HVOR LANG TID?
Som regel tre til fem konsultasjoner.


LES OM PETTER'S MØTE OG HVORDAN DET GIKK

Jeg er en gutt i 20 årene som har stammet siden jeg var rundt 5 år. Stammingen har ikke vært av den verste sorten, men den har alltid vært der, og jeg har alltid visst det. Noen perioder har vært bedre enn andre, men stammingen har alltid ligget i bakhodet og styrt dagen min. Gjennom årene har jeg blitt flink til å dekke over stammingen ved å bytte ut ord og unngå situasjoner som jeg visste kunne bli ubehagelige for meg. Å ta en telefon til en butikk e.l. har jeg alltid fått andre til å gjøre for meg.

Etter at jeg begynte på studier følte jeg at ”nå er det nok” og søkte litt rundt for å finne ut om det fantes noen måter å bli kvitt stammingen på. Det var slik jeg kom over Tilstandsterapien som Rasmussen driver.

Det første møtet med Rasmussen var en stor oppløfter. Jeg fikk en god innføring av hva Tilstandsterapi innebærer og skjønte raskt at mye ligger i måten jeg tenker på rundt meg selv og mine relasjoner. I dette første møtet gjorde vi ting som styrket selvtilliten min betraktelig og nærmest fjernet frykten for å stamme rundt folk. For første gang kunne jeg våkne opp og tenke på alt annet unntatt stamming. Før dreide alt seg om hva jeg skulle gjøre for å få en bra dag. Dette var utrolig befriende!

De neste to møtene jobbet vi med å gå tilbake til situasjoner som har styrket min frykt for å stamme og å bearbeide vonde og ubehagelige følelser rundt dette, og hendelser som kan ha ligget til grunn for at jeg til tider stammet.

I det fjerde møtet fant vi en måte å fjerne stammingen helt. Ved å fokusere på en annerledes pusteteknikk kunne jeg si fullstendige setninger uten å skifte ut ord og bytte på setningsbygningen! Dette er krevende og jeg jobber kontinuerlig med å gjøre dette ”permanent”.

Jeg ba senere om et siste møte da jeg hadde falt tilbake i gamle tanke og pustemønstre. Her fikk jeg frisket opp i tanker og holdninger, og gått tilbake til hendelser som enda hang igjen. Ved å bearbeide disse gikk jeg nok en gang hjem med en god følelse i magen og språket, og slik har det vært siden.

I dag hender det at det stopper opp igjen innimellom, men da kjenner jeg etter på pusten og korrigerer meg selv. For min del er dette er noe jeg må jobbe kontinuerlig med, og jeg er sikker på at jeg har funnet en måte å slutte å stamme på!

Petter J.