Fobier, Frykt, & Angst

SNU FRYKT OG FOBIER TIL PERSONLIG STYRKE

Det spiller ingen rolle om du er redd for å:

 • Tale i forsamlinger
 • Fly
 • Ta heis
 • Kjøre gjennom tunneller
 • Være i sosiale situasjoner
 • Gå i høyder
 • Ha dyr rundt deg
 • Oppholde deg på åpne plasser
 • Gjennomføre tannlegebesøk
 • Oppleve smerte
 • Erfare vonde minner, flashback, humørsvingninger
 • Kontinuerlige søvnvansker og mareritt

DU ER IKKE EGENTLIG REDD FOR NOEN AV DISSE TINGENE!

Det du egentlig er redd for er følelsen du har linket til disse situasjonene. Egentlig vet du at publikum er på din side. Rent logisk så du vet at flyet ikke er i ferd med å styrte. LIKEVEL; hjertet dunker, du kaldsvetter, er urolig, pusten blir kort og overfladisk OG DET ER EKSAKT DETTE DU ER REDD FOR! FØLELSEN I SEG SELV.

Du er redd for å være redd. Med andre ord; for at den grusomme følelsen du hadde på scenen sist skal dukke opp igjen.

Det at du føler frykt når du skal tale i en forsamling eller gå inn i et fly beyr IKKE at du er syk. Det finnes ingen bevis på at fobier er en sykdom eller såkalt psykisk lidelse. Frykten er resultatet av HVORDAN du kommuniserer med deg selv. Kun du kan endre hvordan du kommuniserer med deg selv, men jeg kan lære deg hvordan.

Artikler om flyskrekk:


When I walked into Jørgen's presentation at the 2018 UK Hypnosis Convention, I had no idea I would be leaving behind a piece of baggage that I'd been dragging around with me for 34 years. Jørgen had asked for demo subject's, who wanted to let go of a trauma, and I'd put my hand up. But when I said the words "My parents moving abroad and me staying behind in boarding school" in answer to his question regarding the nature of my trauma, the palpatations, difficulty in breathing and feeling of distress that followed meant I was actually relieved when I was not chosen! Being separated from my Mum repeatedly, for months at a time, between the ages of 9 and 11 had been a deeply painful experience and it occurred to me I probably didn't want to be dealing with that in front of a room full of people after all...

The most powerful demo followed and I admired both the lady who volunteered and Jørgen for taking her from a rating of 9 on her distress scale, down to a 1 during their session together. I was so moved by what had unfolded I went up to thank Jørgen at the end and said that, whilst I'd not been chosen for the demo, I had benefitted from seeing it and would definitely apply his model to my issue. "Ok, well let's do this!" he said and over the following ten minutes or so he brought me from a place where tears were streaming down my face and I felt the most incredible pain, to where I still am to this day. I can think about my parents leaving, or indeed explore any memory from that two year period of my life, and there is no feeling at all, there is just nothing! To be free of that distress is extraordinary! I walked around the rest of the day with a huge smile on my face, I just couldn't believe it! I wondered if those old feelings might ever come back, they have not!

Jørgen showed me that day that you really can change someones life in moments, when you know how, and I am forever grateful.

- Samantha Shanks-Husbands
UK Hypnosis Convention 2018 


Jeg har altså hatt klaustrofobi, eller det jeg har kalt for klaustrofobi, så lenge jeg kan huske. Å ta heis har alltid vært utenkelig for meg, og dette har jo manifestert seg i en slags flyskrekk etterhvert.

Etter de to sesjonene hos deg, som jeg egentlig følte var å gripe etter halmstrå, bare fordi jeg ville prøve ut alt som var å prøve ut, har jeg tatt heisen på jobb hver dag. Uten å tenke over det. Turen til Riga gikk kjempefint, og for første gang på lenge klarte jeg å takle flyturen, både til og fra. På veien til Riga var det til og med både varmt, trangt og masse turbulens, men jeg var helt rolig og sovnet mange ganger.

Som sagt, dette er sikkert vanlig for deg, men helt uvanlig for meg, og utrolig verdifult og fint. Jeg føler jeg kan få til hva som helst nå! Det er jo litt svulstig å si, men at dette har sluppet taket i meg, eller rettere sagt, at jeg har sluppet taket i det, er en helt fantastisk følelse.

- Mona Sørby
06 Desember. 2018


flyskrekk


Høydeskrekk

Jeg går mye på toppturer både sommer som vinter. Min redsel for høyder har imidlertid satt begrensninger for meg, og jeg har ikke alltid kommet meg opp på de topper som jeg ønsker å gå opp på, eller turt å ta de nedfarter som jeg gjerne vil på ski. I tillegg hadde jeg veldig lyst til å prøve meg på utendørs klatring, men klarte ikke å se at det var mulig for meg å gjennomføre.

Jeg har opplevd å reagere både med kvalme og svimmelhet dersom det har vært for bratt eller luftig. I perioder har jeg forsøkt å bearbeide høydeskrekken selv med visualisering i ulike former, uten at jeg helt har klart å komme i mål.

I sommer hadde jeg et ønske om å klatre Svolværgeita. Dette er en svært luftig tur med sikringsutstyr. Jeg tok kontakt med Jørgen et par uker i forkant, og vi hadde en 2 timers samtale på Skype.

For å si det enkelt; turen gikk kjempebra! Selv om jeg var spent og litt nervøs før vi begynte å klatre, kjente jeg overhodet ingen redsel, selv ikke der det gikk stupbratt ned. Jeg må innrømme at jeg var litt overrasket etterpå over hvor smertefritt det gikk. Nå gleder jeg meg til å prøve meg på fjellturer uten sikringsutstyr i sommer.

Med vennlig hilsen,
Trude Johnsen


Edderkoppskrekk

Etter flere år med en ekstrem frykt for edderkopper, fikk jeg endelig hjelp til å kjenne igjen og forstå tankerekkene mine. Jeg slipper nå å sjekke skoene mine 2 ganger før jeg tar de på, se over inngangsdøren før jeg går inn og jeg kan være i stallen uten å ofre en tanke på de mareritt-aktige tankerekkene jeg fikk om edderkopper. Nå, etter andre timen med Jørgen, har jeg til og med tatt opp en liten edderkopp og holdt den. Dette ville vært utenkelig før denne tilstandsterapien.

Ved å lære og kjenne igjen mine egne tankerekker og skjønne hvordan hjernen skremmer meg, så har flere ting i livet blitt enklere! Jeg har også blitt mer fokusert og kan sortere tankene mine bedre. Om jeg blir stresset nå er det mye enklere å holde fokuset på en ting om gangen uten at mange andre tanker om at ting går galt, kommer og forstyrrer. Det går ikke galt, det er bare hjernen som overtenker og lager en tankerekke som så å si nesten fungerer som et mareritt.

Jeg føler meg mer fokusert, rolig og blir ikke så fort irritert som før. Har ikke tenkt over at det også er pga tankerekkene mine. Denne tilstandsterapien har lært meg å skjønne at det er bare tankerekker.

Tusen takk for hjelpen!

Mvh Mariann Fossen Larsen.


Ekstrem Høydeskrekk

Høydeskrekk har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Det som har begrenset meg mest i hverdagen, er angsten for enkelte broer og bratte veier med hårnålssvinger hvor utsikten er formidabel.

Lette på internett etter hjelp fordi jeg var drittlei av å være redd for dette. Der fant jeg Jørgen. Broen over til Tromøya har alltid vært skummel. Jeg har hatt to runder med tilstands-terapi. Siste gangen jeg skulle kjøre over denne broa så jeg faktisk fram til det. Gledet meg til å teste. Det var ikke skummelt å tenke på. Jeg så broen som det den virkelig er; en vei, bare litt høyt over vannet. Og jeg visste nå at om denne skulle være farlig måtte jeg faktisk gå ut av bilen og klatre over gjerdet. Etter dette føler jeg meg trygg på at veien videre blir lettere. Nå er det bare et par uker siden jeg hadde siste runde med terapi, så jeg har ikke fått testet ut alle variantene, men det lover godt. Jeg har i tillegg merket at jeg jobber lettere og er mer fokusert på en ting av gangen. Er rett og slett mer avslappet.

Takk for hjelpen!

Targjerd Fossen


Where should I begin...how about Jorgen Rasmussen changed my life! I have spent 25 years studying personal, professional and spiritual development and in that time created a great life for myself and my family, but deep down I still felt unfulfilled. My thinking still caused me daily anguish and my anxiety filled moments held me back from not only greater success and fulfillment but also from enjoying what I had already created. Well I can tell you unequivocally all that changed in two brief Skype sessions with Jorgen. I have not had a single moment that resembles my past fears and worries. I feel as if the heavy weight of the world has lifted and well I can tell you unequivocally all that changed in two brief Skype sessions with Jorgen. I finally feel that I am enough just as I am. I have still been angry and sad and frustrated at times, but these emotions just seem to be healthy alerts, whereas before I would turn them into something much greater and attach painful meanings to them. That's all disappeared! I cannot recommend Jorgen highly enough, he is the most powerful agent of change that I have ever spent time with and I have worked with some of the most well known in the world. I can't tell you how he does it, all I can say is that all the reading and seminar attending and intellectual understanding of things did not resolve my inner conflicts, but Jorgen was able to take me to real knowing in a few short hours. Extraordinary doesn't come close to describing his ability, he truly is amongst only a handful of people on the planet that can impact ones life at this.

Mat Williams - Sydney Australia, December 2015


refera8

refera9

refera10
refera11
refera12


Fremdeles skeptisk? Les andre positive "Referanser".

I løpet av de siste 19 årene har jeg spesialisert meg på å jobbe med frykt og fobier. Jeg har jobbet med flere hundre klienter, de aller fleste av de med like gode resultater som med klienten ovenfor.

HVORDAN JOBBER VI SAMMEN?
Bak din frykt ligger det minner fra fortiden. Minner hvor du har vært redd i liknende situasjoner. Når du går inn i situasjoner som minner om disse så kommer frykten opp igjen, FORDI det er hvordan du husker minnene fra fortiden som skaper fobien.

Du kommer til å lære hvordan du kan komme i kontakt med disse minnene på en trygg måte. Deretter kommer du til å endre HVORDAN du husker og fremkaller disse minnene. Gjennom å endre hvordan du tenker vil du skape gode følelser.

HVORDAN STARTER JEG?
Jeg har noen potensielt dårlige nyheter. Det er ikke sikkert jeg kommer til å akseptere deg som klient. Gå inn på linken "Deg Som Klient", og finn ut om du oppfyller mine krav til deg som klient.